Κανταΐφι Κρέμες
ΥΛΙΚΑ
Για το κανταΐφι
600 γρ. κανταΐφι
500 γρ. καρύδια
2 κουταλάκια γαρίφαλο
4 κουταλάκια κανέλα
6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά από ψωμί ρουφτέινιο
250-300 γρ. περίπου καλαμποκέλαιο *1
Για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη *2
3 ποτήρια νερό
1 βανίλια
το χυμό ½ ή 1 λεμόνι κομμένο στα δύο (εξαρτάται από το πόσο ζουμερό ή μεγάλο είναι το λεμόνι)
2 κουταλιές γλυκόζη (προαιρετικά)
2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο φέτας κατσικίσιο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση όπως και στην συνταγή που παρουσιάσαμε παραπάνω, αλλά αντί να απλώσουμε το κανταΐφι σε στρώσεις, μπορούμε να το τυλίξουμε σε σχήμα μικρών κυλίνδρων που μοιάζουν με φωλιές, τις λεγόμενες κρέμες. Γίνονται ως εξής: Παίρνουμε στο χέρι μας λίγο κανταΐφι, το ανοίγουμε λίγο ξαίνοντάς το, βάζουμε στην αρχή του τη γέμιση του καρυδιού και αρχίζουμε να το τυλίγουμε χωρίς να το σφίγγουμε, προσέχοντας οι άκρες να συμμαζεύονται μέσα στον κύλινδρο. Μόλις τελειώσουμε αραδιάζουμε τις φωλιές σε ταψί βουτυρωμένο και όχι πολύ κολλητά την μία δίπλα στην άλλη, αλλά αφήνουμε μικρή απόσταση μεταξύ τους για να ροδίσουν από όλες τις μεριές στο ψήσιμο. Βάζουμε το βούτυρο στη φωτιά να κάψει για 2-3 λεπτά και ραντίζουμε την κάθε μία χωριστά. Ψήνονται και σιροπιάζονται όπως και το απλό κανταΐφι.
*Σημ. 1: Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μισό καλαμποκέλαιο και μισό φυτικό βούτυρο(Φυτίνη ή Φλώρα). Αν μας αρέσει η μυρωδιά του φρέσκου «καλού» βουτύρου, χρησιμοποιούμε 50 γρ. φρέσκο βούτυρο φέτας γιδίσιο ή πρόβειο αφαιρώντας αντίστοιχη ποσότητα φυτικού βουτύρου ή ελαιολάδου
*Σημ. 2: Αν θέλουμε αρκετό σιρόπι στο κανταΐφι χρησιμοποιούμε 6 ποτήρια ζάχαρη με 5 νερό.